Sosyal Medya

Güncel

Şiddet dili HDP’yi yalnızlaştırıyor

7 Haziran seçimlerinin ardından artan şiddete karşı çıkamayan HDP’ye bölgede tepki artıyor. Halktan, barış için oy verdikleri HDP’nin bu tavrı nedeniyle eylem, yürüyüş ve basın açıklamalarına katılım olmuyor. Süreci dinamitleyen terör örgütüne tepkisiz kalan HDP’nin eylem çağrıları bölgede karşılık bulmuyor.



Seçimlerden önce kullandığı barış dili, insanların akan kanın durması ve birçok bölgede terör örgütünün tehdidiyle Meclis'e girmeyi baÅŸaran HDP gittikçe yalnızlaşıyor. Åžiddetle arasına mesafe koymayan, terör örgütünün hain saldırılarına ses çıkaramayan HDP, desteÄŸini yitirmeye baÅŸladı.

AK Parti'nin baÅŸlattığı çözüm sürecini, terör örgütü PKK hain saldırılarla yok etti. 7 Haziran'dan önce Türkiye'nin batısında barış güvercinleri uçuran ancak doÄŸuda tehditlerle oy toplayıp Meclis'e giren HDP, bu duruma sessiz kaldı. Terör örgütünün saldırılarına, asker ve polisi ÅŸehit etmesine ses çıkaramayan HDP, bölgede tepki toplamaya baÅŸladı. Sürece büyük destek veren DoÄŸu ve GüneydoÄŸu halkı terör örgütünün yeniden silahlara sarılmasına karşı çıkmayan HDP'ye desteÄŸini çekti.

 

 

Batman

 

 

 
 



SÜREKLÄ° KAN KAYBEDÄ°YOR

HDP artık toplumsal gösterilerde ne halktan ne de bölgedeki STK'lardan istediÄŸi ölçüde destek bulamıyor. HDP'yi destekleyen STK temsilcilerinin çabaları dahi savaÅŸ ve ÅŸiddet yanlısı tutumunu sürdüren bu partiden kopuÅŸlara engel olamıyor. HDP'yi desteklemek amacıyla kurulan 'Demokrasi Platformları', barış anneleri platformu, STK'lar, terör örgütünün baskıları, Din Adamları DerneÄŸi artık taraftar toplayamıyor.

EYLEMLERE DESTEK YOK

Her fırsatta yapılan destek ve katılım çaÄŸrıları halk tarafından cevapsız bırakılıyor. HDP'nin Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bingöl ve Şırnak gibi illerdeki eylemleri artık 15-20 kiÅŸinin katılımı ile gerçekleÅŸtiriliyor. 21-22-23-25 Temmuz'daki basın açıklamaları çok az sayıda kiÅŸinin katılımı ile yapıldı. 26 Temmuz'da 'SavaÅŸa da barışa da hazırız' pankartı ile yapılan yürüyüÅŸ HDP milletvekillerinin katılımına karşın halktan destek bulmadı.

 

 

Bingöl

 

 

 
 



KATILIM OLMADI Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

Son olarak 31 Temmuz'da HDP tarafından Batman'da Dörtyol'dan Atatürk Parkı'na kadar yürüyüÅŸ yapılmak istendi. Parti yöneticileri dışında katılım olmaması nedeniyle yürüyüÅŸ iptal edildi. HDP Milletvekili AyÅŸe Acar BaÅŸaran, yürüyüÅŸün katılımın az olmasından deÄŸil de yoÄŸun güvenlik önlemlerinden dolayı iptal edildiÄŸini iddia etti.

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DÄ°VES) Genel BaÅŸkanı Åžükrü Akılçağı ile HDP Batman Milletvekilleri AyÅŸe Acar BaÅŸaran, Ali Atalan, Saadet Becerikli ile STK'ların çaÄŸrısına raÄŸmen Batman'daki basın açıklamasına 30'a yakın kiÅŸi katıldı.

 

Bingöl

 

 

 
 


SADECE PARTÄ° YÖNETÄ°CÄ°LERÄ°

1 AÄŸustos 2010'da PKK'nın döÅŸediÄŸi mayının patlaması sonucu ölen Belediye BaÅŸkanı Sabri Özdemir'in 3 kardeÅŸi ile arkadaÅŸları Sedat Özevin'in ölüm yıldönümündeki anma törenine sadece 40 kiÅŸi geldi. HDP ve DBP ile STK'ların çaÄŸrısına raÄŸmen Bingöl'de, Suruç'ta yaÅŸanan katliamı kınamak için yapılan basın açıklamasına yaklaşık 60 kiÅŸi katıldı. Yine Bingöl'de 21 Temmuz'da HDP ve DBP tarafından düzenlenen ve HDP'li vekilin de yer aldığı basın açıklamasına 100 kiÅŸi katıldı.

Tehditle adam toplama telaşı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla HDP ve DBP Bingöl Ä°l BaÅŸkanlıklarınca 28 Temmuz 2015'te parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 50 kiÅŸi katıldı. Aynı gerekçeyle Mardin'de 40 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak çaÄŸrıya raÄŸmen bölge halkından katılım yok denecek kadar az oldu.

Bölge insanından gereken desteÄŸi bulamayan HDP, bu kez Suriye ve Irak'tan kaçarak kente sığınan savaÅŸ maÄŸduru Yezidi ve Kobanilileri hedef aldı. HDP, eylem çaÄŸrılarına kulak asmayan savaÅŸ maÄŸduru sığınmacıları yardımlardan mahrum bırakmakla tehdit etmekten geri kalmıyor. HDP yönetimi, özellikle Batman kent giriÅŸinde bulunan Esentepe Dinlenme Tesisleri'ne Batman Belediyesi tarafından yerleÅŸtirilen Yezidileri, kente gelen parti liderleri ve Kobani'de öldürülerek kente getirilen PKK'lı, YPG'li, YPJ'lilerin cenazelerini karşılamak için kullanıyor. Taraftar toplamakta güçlük çekmeye devam eden HDP ve PKK, son olarak çareyi kent merkezlerinde ve kırsal kesimlerde bildiri dağıtmakta arıyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.